Higanytartalom A LED izzók egyáltalán nem tartalmaznak higanyt. Következésképpen rendkívül biztonságosak Ön és környezete számára.

Élettartam Mivel a RETLUX LED izzók élettartama akár 20000 óra, jelentősen magasabb összegű világítási költség megtakarítható velük, mint más, szintén energiatakarékos fényforrással.

Fényerőszabályzást jelző ikon Az ikon alapján egyszerűen megállapítható, hogy használható-e az adott izzó elektronikus fényerőszabályzóval.

Színhőmérséklet Cold white = cold light colour this LED bulb has light colour 4100 kelvins, which is very close to the light color of the classical Compact Fluorescent Light sources.

Kapcsolási ciklusok száma Az akár 15000 kapcsolási ciklust is elviselő RETLUX LED izzók kiválóan alkalmasak a lakás olyan helyiségeibe, ahol gyakran kapcsolgatják a villanyt.

A maximális fényerő gyors elérése A RETLUX LED izzói gyakorlatilag azonnal, mindössze néhány ezredmásodperc alatt érik el fényerejük 100%-át.

Foglalatjelző ikon A csereizzó egyszerűbb kiválasztása érdekében a csomagoláson feltüntetett ikon jelzi a foglalat típusát.

Színvisszaadási index (Ra) A 80 feletti Ra színvisszaadási indexnek (CRI) köszönhetően rendkívül valósághű a megvilágított területen tapasztalható színvisszaadás.


7 W Izzócsere 40 W
500 lm
E27 Részletek
10 W Izzócsere 65 W
806 lm
E27 Részletek
10 W Izzócsere 65 W
806 lm
E27 Részletek

LED izzók

A LED izzók vételára valóban magasabb, mint más fényforrásoké. Ugyanakkor, ha a tényleges költségeket vizsgáljuk (a karbantartást is ideértve), megtérülés tekintetében nem csak a hagyományos izzókat, hanem a hatékony kompakt fénycsöveket is messzemenően túlszárnyalják. Ennek oka egyrészről az alacsony energiafelhasználás, másrészről pedig a különösen hosszú élettartam.

LED izzók
20 000 hod.

Halogén izzók 8 000 hod.
 
Szabványos izzók1 000 hod.

Egy hagyományos villanykörte hasznos élettartama hozzávetőleg 1000 óra. A LED technológia viszont az említett fényforráshoz képest jelentősen kedvezőbbnek számító, 8000 órányi élettartamot ígérő, kompakt fénycsöveket is nagymértékben felülmúlja a maga 20 000 órányi hasznos élettartamával. Ennek köszönhetően a megtérülésük is kiemelkedő.