Higanytartalom A LED izzók egyáltalán nem tartalmaznak higanyt. Következésképpen rendkívül biztonságosak Ön és környezete számára.

Élettartam Mivel a RETLUX LED izzók élettartama akár 20000 óra, jelentősen magasabb összegű világítási költség megtakarítható velük, mint más, szintén energiatakarékos fényforrással.

Fényerőszabályzást jelző ikon Az ikon alapján egyszerűen megállapítható, hogy használható-e az adott izzó elektronikus fényerőszabályzóval.

Színhőmérséklet meleg fény = meleg színhőmérséklet
Mivel ezen LED izzó színhőmérséklete 3000 K, annak fénye meglehetősen hasonló a jól megszokott, hagyományos izzókéihoz.

Kapcsolási ciklusok száma Az akár 15000 kapcsolási ciklust is elviselő RETLUX LED izzók kiválóan alkalmasak a lakás olyan helyiségeibe, ahol gyakran kapcsolgatják a villanyt.

A maximális fényerő gyors elérése A RETLUX LED izzói gyakorlatilag azonnal, mindössze néhány ezredmásodperc alatt érik el fényerejük 100%-át.

Foglalatjelző ikon A csereizzó egyszerűbb kiválasztása érdekében a csomagoláson feltüntetett ikon jelzi a foglalat típusát.

Színvisszaadási index (Ra) A 80 feletti Ra színvisszaadási indexnek (CRI) köszönhetően rendkívül valósághű a megvilágított területen tapasztalható színvisszaadás.


7 W Izzócsere 40 W
500 lm
E27 Részletek
10 W Izzócsere 65 W
806 lm
E27 Részletek
10 W Izzócsere 65 W
806 lm
E27 Részletek

LED izzók

A LED izzók vételára valóban magasabb, mint más fényforrásoké. Ugyanakkor, ha a tényleges költségeket vizsgáljuk (a karbantartást is ideértve), megtérülés tekintetében nem csak a hagyományos izzókat, hanem a hatékony kompakt fénycsöveket is messzemenően túlszárnyalják. Ennek oka egyrészről az alacsony energiafelhasználás, másrészről pedig a különösen hosszú élettartam.

LED izzók
20 000 hod.

Halogén izzók 8 000 hod.
 
Szabványos izzók1 000 hod.

Egy hagyományos villanykörte hasznos élettartama hozzávetőleg 1000 óra. A LED technológia viszont az említett fényforráshoz képest jelentősen kedvezőbbnek számító, 8000 órányi élettartamot ígérő, kompakt fénycsöveket is nagymértékben felülmúlja a maga 20 000 órányi hasznos élettartamával. Ennek köszönhetően a megtérülésük is kiemelkedő.